تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص


شرایط تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص

باید حداقل دو‌ سال از تاريخ ثبت شرکت گذشته باشد و شرکت بدهی مالیاتی نداشته باشد. همچنین برای تبدیل شرکت باید الزامات قانونی مربوط به شرکت‌های سهامی خاص مانند حداقل تعداد شرکا و… رعایت شود. در‌صورتی‌که شرایط لازم فراهم گردید، فرایند تبدیل شرکت شروع می شود. در مرحله اول، مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل می شود و صورتجلسه تبدیل شرکت و اساسنامه و اظهارنامه تنظیم و تصویب می گردد. در مرحله بعد باید برای تشکیل مجمع عمومی عادی اقدام نمود. در این مجمع مدیران جدید و بازرسان شرکت سهامی خاص انتخاب می‌شوند. در مرحله آخر باید صورتجلسات را در اداره ثبت شرکت‌ها، ثبت نمود.


مراحل تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص

این مراحل شامل موارد زیر است:

مرحله ۱) تقویم دارایی‌های شرکت با مسئولیت محدود

برای تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص، در وهله اول باید کلیه دارایی‌های شرکت مسئولیت محدود تقویم شود(یعنی میزان ارزش نقدی آن‌ها مشخص شود). این کار توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام شده و در قالب یک گزارش ارائه می‌شود. این گزارش باید همراه سایر مدارک به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شود.

مرحله ۲) تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده

پس از تقویم دارایی‌های شرکت باید مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل دهید و در مورد تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص تصمیم‌گیری کنید. اساسنامه جدید و اظهارنامه شرکت سهامی خاص هم باید در این مجمع تنظیم شود و به تصویب برسد. در مجمع عمومی فوق‌العاده باید حداقل دارندگان بیش از نصف سرمایه حاضر باشند تا بتوانید در مورد تبدیل شرکت تصمیم‌گیری کنید. افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص با موافقت دارندگان دو سوم سهام که در جلسه رای‌گیری حضور دارند، تصویب می‌شود.

مرحله ۳) تشکیل مجمع عمومی عادی

پس از تصمیم‌گیری در مورد تبدیل شرکت، باید اعضای هیات مدیره شرکت سهامی خاص را تعیین کنید. از همه مهم‌تر اینکه انتخاب بازرس نیز در شرکت‌های سهامی خاص از موارد اجباری است. مدیران شرکت‌ با توافق تمام یا اکثریت سهامداران در مجمع عمومی عادی انتخاب می‌شوند و حداقل تعداد آن‌ها، ۳ نفر است. بنابراین در جلسه مجمع باید ۳ نفر اعضای هیات مدیره و دو بازرس(بازرس اصلی و علی‌البدل) انتخاب کنید.
برای تشکیل جلسه مجمع عمومی عادی باید دارندگان بیش از نصف سهام که حق رای دارند در جلسه حاضر شوند. اگر در جلسه اول این نصاب محقق نشد، باید برای بار دوم مجمع را تشکیل دهید. جلسه دوم با حضور هر تعداد از سهامدارانی که حق رای دارند رسمیت پیدا می‌کند. سپس باید رای‌گیری انجام دهید و در صورتی‌که اکثریت نسبی حاضرین با آن موافق باشند، صورتجلسه تبدیل شرکت را تنظیم کنید و حاضرین آن را امضا کنند.

مرحله ۴) ثبت صورتجلسه‌ها در اداره ثبت شرکت‌ها

در این مرحله، باید برای ثبت صورتجلسه‌ها در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها اقدام کنید. این صورتجلسه‌ها عبارت‌اند از: صورتجلسه تبدیل شرکت و صورتجلسه انتخاب مدیران و بازرسان. بنابراین باید برای هر‌کدام ورود اطلاعات جداگانه در سامانه انجام دهید.

پس از اتمام ورود اطلاعات، رسید نهایی را از سامانه دریافت کنید. صورتجلسه را به همراه مدارک لازم در پوشه تغییرات قرار داده و اطلاعات پوشه را تکمیل کنید. سپس رسید اینترنتی دارای بارکد را روی آن بچسبانید و پس از قرار دادن در پاکت پستی، از طریق دفاتر منتخب پستی برای اداره ثبت شرکت‌ها ارسال کنید.